V zavetrju mestnega obzidja, v objemu mogočnega hrasta in pod veliko disko kroglo bo plesišče pod zvezdami peto leto zapored v znamenju organske glasbe 70-ih let.

Afterji na Minoritih bodo v sodelovanju z Gramofonoteko poskrbeli za sezono vročih, dolgih, neprespanih, a nepozabnih noči. Nastopajoči, mednarodno uveljavljeni neumorni arheologi in zbiratelji črne plastike, bodo skrbno izbirali svoje zaklade izmed širokega nabora žanrov, kot so funk, soul, jazz, afrobeat, disko in glasbe sveta, ki so jih desetletja nabirali širom sveta.

Letošnje Afterje bomo štartali 22. junija malo pred polnočjo, na dinamični glasbeni vožnji s kraljem boogieja iz Beograda, DJ-jem Jazzmatom. Na prvo soboto se bomo veselili nastopa mladega, vse bolj uveljavljenega DJ-ja Saint-Jamesa, ki obljublja pravo brit-funk ekstravaganco na mariborskem after-plesišču. Po takšnem vikendu si bomo privoščili nekaj noči počitka, nato pa v sredo, 27. junija, ponovno preklopili na nočna druženja, tokrat v družbi domačega mojstra vinila DJ-ja Rocce. Sledil bo četrtkov eklektični večer pod mešalko Pepija Jogarda, uvod v vikend pa bomo prepustili princu dunajske klubske scene Romanu Rauchu, briljantnemu DJ-ju, ki združuje deep house z broken beatom, analognim zvokom in prefinjeno elektroniko, s podstavkom v Chicagu in Detroitu – globoko, grobo in resnično.

Za premikanje plesišča na zadnjo festivalsko noč pa bo odgovoren Dusty iz kolektiva Jazz & Milk. Izmed širokega spektra glasbenih stilov združuje svoje najljubše prvine, kot so jazz, soul, afrobeat, dub, cosmic, disko, boogie ter surovi house ritmi. Zaradi njegovega posebnega zvoka, ki združuje prefinjeno staro in sodobno plesno glasbo, je prava izbira za jutranji, julijski finale Festivala Lent 2018!  

Za ogled dogodkov After na Minoritih potrebujete 9-dnevno festivalsko vstopnico Lento (25 € / 15 € za študente, dijake), Dnevno Lento (15 €) ali vstopnico za posamezni večer za Mladinin oder + After na Minoritih (5 €).
Vstopnice lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.