Centralna postaja na Koroški cesti bo festival obogatila z izborom trenutno najbolj aktualnih slovenskih (in enega srbskega) »live act« performerjev.

Teh glasbenikov in zvočnih ustvarjalcev žanrsko ni možno strogo umestiti, saj se gibljejo na širokem ustvarjalnem polju – od elektroakustike in ambientala do deep techna ter dub housa. Segajo tudi v mnoge po(d)žanre elektronike, elektronsko glasbo pa kar s studijskimi »mašinami« izvajajo v živo na odru. Zaradi unikatnega načina izvajanja in žanrske raznolikosti jih je težko uvrstiti tako v klubski kot v koncertni format, zato bo ekipa Centralne postaje vzpostavila idealne pogoje za popolno mešanico obojega, seveda pa tudi za prijetno druženje, kot se za festival spodobi.

Prvi večer v festivalski Centralni postaji, 26. junija, je rezerviran za multidimenzionalno glasbeno izkušnjo z dvoojcem Mint & Deconstructor, dan zatem se predstavlja Peter Jenko, mlad skladatelj elektronske glasbe, ki ustvarja z modularnimi, analognimi in digitalnimi sintetizatorji, ritem mašinami, samplerji, sekvencerji in procesorji zvoka Nina Hudej & Nina Kodrič (Warrego Valles), ki bo prav gotovo segel tudi globoko v drobovje scene evropskega abstraktnega tehna. Na meji klubskega in eksperimentalnega zvoka bodo zvoki petkovega večera, ko gostimo A//O, jahalca mašin iz beograjskega podzemlja.  

Pa finale?  Prepričljivo, kot se za zadnji večer festivala spodobi. V Centralno postajo prihaja Niplodok, edini slovenski inštrumentalno-sintisajzerski orkester, katerega nastop je ovekovečil tudi sam Boiler Room!

Ogled dogodkov v Centralni postaji je za obiskovalce brezplačen. 
Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si oglejte pregleden URNIK DOGODKOV.