Zaključni dan in večer festivala ponujata kopico glasbenih in drugih prireditev, da skupaj v dobri družbi sklenemo letošnje lentanje.

Že čez dan bo pestro po mestu, zato se po kosilu vsekakor splača odpraviti na sprehod po prizoriščih. V mestnem parku v Artkampu nas bo od 17. ure razveseljeval folklorni podmladek iz Hrvaške in Španije. Muzika na cesti prinaša tri odlične zasedbe za uvod v pestro glasbeno dogajanje: El Kaktus ob 17. uri na Poštni ulici, Počene škafe ob 17.15 na Gosposki ulici in World Strings Duo ob 17.30 na Grajskem trgu. Medtem ko bo od 18.30 v Vetrinjskem dvoruDamjana Golavšek zabavala najmlajše lentarje, bosta za starejše ljubitelje gledališča poskrbeli angažirani ulični predstavi na Slomškovem trgu: Lepo je biti revež ob 19. uri in litovska Pandemia ob 20. uri. Če vas mika teaterski večer, ga lahko nadaljujete tudi po osmih na Intimnem odru v GT22, kjer gostijo graški Theater im Bahnhof s predstavo All that is the case.

Za primerno podkrepitev pred večernim dogajanjem na glasbenih prizoriščih bodo na Sladolentu skrbeli chefi Boštjan Pavli, Mišo Krojsl, Gregor Jager in Davorin Verlič. Po 20. uri zvečer pa se bo odprla kopica možnosti za glasbeni zaključek lentanja, z začetkom na Jurčkovem odru, kjer bosta plesne čeveljce v pogon spravili hrvaška swing zasedba Tom & The Twisters in primorska skupina Stino. V sosednjem Sodnem stolpu bodo epski rokerski zaključek, ki so ga prikazali že štiri leta nazaj na Mladininem odru, skušali ponoviti in nadgraditi Prismojeni profesorji bluesa, ki startajo ob 21. uri. Ob istem času bodo na Večerovem odru na Trgu Leona Štuklja začeli tudi Soulfingers, stari lentovski znanci, ki vedno poskrbijo za odlično zabavo in pravi koncertni spektakel v znamenju soula, funka in drugih plesnih žanrov.

Glavni oder na Dravi bo kot veleva tradicija zadnji dan pospremil z zaključkom foklornega festivala Folkart, ki bo letos upihnil 30 svečk. Folkloristi iz Argentine, Črne Gore, Kenije, Peruja, Ruske Republike Tuve, Srbije in Slovenije obljubljajo nov nepozaben spektakel kultur sveta, ki se bo sklenil z ognjemetom ob polnoči. Za glasbeni ognjemet bo medtem na JazzLentu na Minoritih od 22. ure skrbel soul in funk stroj iz San Francisca Monophonics. Celo stand-uperji bodo za konec v znamenju rokenrola, saj bo Tin Vodopivec v Vetrinjskem dvoru uprizoril svoj novi celovečerni šov Rock'n'roll. Ne, ni še konec možnosti za nocojšnje lentanje, saj se ob 23. uri na Glavnem trgu obeta nov ognjeni spektakel Pilenai, tokrat v izvedbi znanih slovenskih ulično-gledaliških kurjačev KD Priden možic iz Kamnika.

Mladinin oder v Satchmu bo od 23. ure naprej po napornem devetdnevnem lentanju postregel s trojico dobro utečenih glasbenih posebnežev. Dj Woo-D je mojster sukanja vinilk in neustavljivo plesnih kompilacij. Sergio Lounge je za svoje odrske disko bravure klaviature zamenjal kar z veliko, pisano računalniško tipkovnico, ki jo je sam sprogramiral. V dokončno ekstazo balkanskih in latino ritmov, zamešanih v edinstven elektronski miks pa nas bo popeljal Tito DJ. Nekaj deset metrov proti Dravi bo na Minoritih z idealno mešanico jazza, soula, afrobeata, duba, cosmica, diska, boogija ter surovih house ritmov za nepozabno zadnjo festivalsko noč v letu 2018 poskrbel nemški glasbeni sladokusec Dusty.