Najboljše zdravilo za lajšanje teže našega obstoja ter očitno tudi poletnih ujm je pravzaprav Pozor! Muzika na cesti!

Včerajšnji dan je znova pošiljal vremenske grožnje Lentarjem naproti. A te so očitno pri svojih najboljših močeh samo med koncerti Festivala, saj jih slednji do sedaj uspešno odganjajo. Tudi poletnim vremenskim pojavom nad mestnimi ulicami je bil postavljen znak Pozor! Muzika na cesti!, ki več kot uspešno odganja slabo energijo ter prežečo sivino z oblakov. Naključni sprehodi po mestu so tako obogateni z odlično glasbo, ki bo vreme nadzorovala na mariborskih ulicah vse od konca Festivala vsak dan med Poštno in Gosposko ulico ter Grajskim trgom. Prvo vremensko preverjanje se začne ob 11. uri, druga prognoza pa sledi ob 17. uri.

Ko se je včerajšni dež že prevešal iz grožnje v kaplje, so na Gosposko ulico prihiteli srbski KUD Sevojno, ki so z balkanskimi ritmi in plesi družno nad mestom razganjali temne oblake. Še preden so se vzkliki in plesni koraki dodobra umirili, so se na drugi strani spet opogumili oblaki, ki so zahtevali odprtje nove fronte. Pomoč in rešitev je truma obiskovalcev nemudoma iskala v smeri Poštne ulice, kjer so bitko že prevzele neutrudne Djembabe, ki so se zlovešči napovedi z neba zoperstavile z izjemno kombinacijo vzhodnoafriških ritmov, ki jim je dodan slovenski temperament.

»Mislim, da nam je uspelo odbobnati dež ter sivino vstran,«

je dejala Petra Sovič med vztrajnim bobnanjem po djembi. Tako smo se skoraj brez strahu odpravili na Grajski trg, kjer so nas v elementu že pričakali Nesesari Kakalulu. Fantje so se vremenu zapostavili v tako številčni zasedbi, da vsi niso mogli niti na oder, so pa zato polnemu trgu lajšali poletno sparino občinstvu s sončnimi žarki z neba.

Pozor! Muzika na cesti! kvalitetosvojega programa ponuja tudi danes in skrbi, da vsi ostanemo hudomušno nasmejani. Poleg dopoldanske izmene bo danes vreme na Poštni ulici s čvrsto ritmično podlago soula in funka najprej ukrotil britanec Tim Bridges ob 17. uri. Na pomoč mu s smeri afrobeata, funka in bluesa prihajajo BorZ ob 17.15 na Gosposki ulici, v stilu Prismojenih profesorjev bluesa. Da bo vremenski boj zagotovo uspel pa bo Grajski trg ob 17.30 uri znova zavzela številčna zasedba Liburoa z rockom, bluesom in funkom.

Več podrobnosti o nastopajočih v prihodnjih dneh pa si lahko preberete v programu Festivala Lent 2018.