Po lanskem programskem fokusu na hrvaško Rijeko se GT22 letos osredotoča na avstrijsko štajersko prestolnico Gradec, nekdanjo evropsko prestolnico kulture.

V okviru Fokusa Graz bodo na prizorišču GT22 odprli zgodovinsko razstavo Krvava nedelja(24. junij), predstavili plodno sodelovanje med mariborskimi in graškimi kolesarji v okviru projekta Grazibor (25. junij), vrteli filme s festivala Diagonale (26. junij), organizirali pesniški slam mariborskih in graških pesnikov (27. junij), sestavili Zemljevid sodobne graške umetnosti (28. junij) in na Intimnem odru gostili predstavo Alles was der Fall ist v produkciji gledališča Theater im Bahnhof Graz (29. in 30. junij). V okviru dodatnega programa bodo v okviru donacijske akcije ZaDostopNaLent zbirali sredstva za ureditev dostopa ljudi s posebnimi potrebami na Lent (22. in 23. junij), odprli dve novi razstavi v Ulični galeriji Maribor na Židovski ulici in v prostoru 12:22, organizirali pa bodo tudi delavnico industrijske konoplje (23. in 24. junij) ter javni podcast o situaciji v Palestini (27. junij).

Pred in po dogodkih pa bodo GeTe-jevci vabili k druženju na terasici na Židovski ulici, ki je gotovo ena med najlepšimi v mestu.

Ogled dogodkov v GT22 je brazplačen, le za 26., 29. in 30. junij potrebujete 9-dnevno festivalsko vstopnico Lento (25 € / 15 € za študente, dijake), Dnevno Lento (15 €) ali vstopnico, ki jo lahko kupite na prizorišču.
Lente in Dnevne Lente lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV