Vročico prvih treh poletnih, festivalskih noči lajšamo s svežim humorjem, gostimo predstave Dekliščina, Tvoj bodoči bivši mož in Županova Micka!

Festival Lent vam bo tudi to poletje večerno vročico lajšal s svežim humorjem. Kratek, a pester cikel komedij se bo zvrstil prve tri dni Festivala na odru Minoriti ob 22. uri.

V objemu reke Drave in nepozabnega ambienta Minoritske cerkve se bo že prvi dan znašla nepozabna Županova Micka, ki jo je že davnega leta 1789 ovekovečil Anton Tomaž Linhart. Da je ta še danes več kot aktualna dokazuje ta duhovita komedija, ki se obenem norčuje iz plemiškega snobizma, zapitih državnih uradnikov, praznega videza in zdrave kmečke pameti. Zveni znano? Za odlično predstavo bo poskrbela Drama SNG Ljubljana, kjer stare modrosti v komiko sodobnosti prevaja režiser Luka Martin Škof, ki jeza ta namen na oder med drugimi postavil tudi Uroša Fürsta (Župan), Nino Valič (Micka) ter nepogrešljiva Klemna Slakonjo in Janeza Škofa.Ena komedija v dveh aktih, ki je nikakor ne gre zamuditi! 

V soboto primerni noči bo Vid Valič razgalil osebne nezgode svojega ljubezenskega (ne)uspeha. Samski borec željan zakonskega življenja je v pasti skupnega življenja skušal spraviti vsaj 20 deklet, ki pa so ga vse kratkomalo zavrnile. Zato seveda niti približno ni pripravljen na tisto, ki morda dahne 'da'. V osebnoizpovedni komediji Tvoj bodoči bivši mož lahko prav vsak najde koščke svojega življenja, ki jih na svoj edinstveno piker način zna zlepiti le Valič. Komedija zmešnjav sobotne vročice, v kateri Vid (zaman?) išče svojo pravo in edino. 

Komedijski cikel bo v nedeljo okronala mednarodna uspešnica Dekliščina iz Velike Britanije, ki jo bo za vas uprizoril Špas Teater. Predstava, ki je že obnorela tako svet kot Slovenijo, sledi vročični zgodbi prijateljic skozi eno najbolj nepozabnih noči njihovih življenj. Le kaj vse se lahko zgodi v mešanem koktajlu nočnih klubov, slačifantov in zadnjem plesu na svobodi kot da jutri ne obstaja? Izjemna odrska zasedba vas bo v žgečkljivi mešanici plesnih točk in pomenljive igre vsekakor pripravila do spontanih aplavzov in salv smeha, ki vam bodo še dolgo ostali v spominu.

Za ogled dogodkov programa Komedije na Minoritih - na Odru Nove KBM potrebujete vstopnice (cena vstopnice za posamezno komedijo je 15 €; za imetnike Lente ali Dnevne Lente pa zgolj 5 €).  
Vstopnice lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.