Lenta je tvoja vstopnica za popolno doživetje 9 festivalskih dni na 8 festivalskih prizoriščih z več kot 80 dogodki!

Ker Lent ne želi biti zgolj tipičen festival, kjer kupimo vstopnico, obiščemo dogodek, nato pa se vrnemo v vsakdan, ne ponuja zgolj nakupa običajnih vstopnic, temveč vsem, ki razumejo in podpirajo idejo festivala kot priložnosti za drugačen življenjski utrip, druženje, spoznavanje in kvalitetno preživljanje časa, ponuja Lento.

Lenta, festivalska vstopnica, omogoča natanko to, kar želi ponuditi Festival Lent; ne zgolj možnosti ogleda posamezne prireditve, temveč si za 25 € (dijaki in študenti pa za 15 €) zagotovite popolno doživetje devetih festivalskih dni na devetih festivalskih prizoriščih z več kot 85 priložnostmi za druženje in uživanje! 

Zato je lentanje najboljše z Lento, saj je to vstopnica za ogled prireditev na devetih prizoriščih:

  • Glavni oder na Dravi (razen za koncerta Đorđa Balaševića in Plavega orkestra),
  • Sodni stolp,
  • Dvorana Union,
  • Vetrinjski dvor - standup, 
  • Mladinin oder,
  • After na Minoritih,
  • Atrij Žičkega dvora,
  • SNG Maribor in Lutkovno gledališče.

Vstop z Lento je mogoč seveda le do zapolnitve mest.

Lenta prinaša tudi velike popuste pri vstopnicah za ogled desetih največjih festivalskih dogodkov z vstopnino.

Za vstopnico za koncert Đorđe Balašević Unplugged, katere redna cena znaša 25 € (parter) oziroma 20 € (tribuna), bodo tako imetniki Lente odšteli zgolj 15 oz. 10 €, za koncert Plavega orkestra pa zgolj 5 € (redna cena 15 €). Imetniki Lente doplačajo le 5 € tudi za komedije Županova Micka, Tvoj bodoči bivši mož in Dekliščina (vse vključno z vstopom na After na Minoritih), za katere je za vstopnico sicer potrebno odšteti 15 €. Kar za polovico ali več so z a imetnike Lente cenejše tudi vstopnice za jazzovske koncerte: Richard Bona & Group (10 €, redna cena 20 €), Juan de Marcos & Afro-Cuban All Stars (10 €, redna cena 20 €), Youn Sun Nah & Ulf Wakenius (5 €, redna cena 15 €), Vieux Farka Toure (5 €, redna cena15 €) in Monophonics (5 €, redna cena 15 €). Povsod je vštet tudi vstop na After na Minoritih.

Za vse, ki ne bodo utegnili uživati v vseh devetih festivalskih dneh, je na voljo tudi dnevna Lenta, ki prinaša enake ugodnosti (popust za nakup vstopnice za plačljivo prireditev istega dne, za katerega velja vstopnica), zanjo pa je potrebno odšteti 15 €.

Več o Lenti, Dnevni Lenti, vstopnicah in prodajnih mestih