Zaključni vikend Festivala Lent ponuja številne možnosti za zabavo dolgo v noč na 4 uradnih after prizoriščih: na Minoritih, na Mladininem odru v Jazz Klubu Satchmo, v Wetrinskem in Žičkem dvoru.

Nabriti kitarski rifi, plesni ritmi z vinilk, polnočni žur z balkanskim orkestrom in poznane elektronske uspešnice so sinoči odmevali v lentovsko noč na razdalji nekaj 100 metrov. Bolj ko se namreč bliža vikend, bolj so v pogonu nočna lentovska prizorišča, ki se odprejo, ko se program na drugih odrih že zaključuje. To so Minoriti, ki jih je sinoči s svojo izbrano selekcijo razvajal Pepi Jogarde; Mladinin oder, ki so ga v Jazz Klubu Satchmo stresali prekmursko rokerski ritmi skupin The Margins in Jinho Jinza; klub Wetrinsky, ki je v Vetrinjskem dvoru gostilNarodni orkestar Srbskega kulturnega društva Maribor; in Žički dvor, kjer je zbrane zabaval DJ Tilart. Povsod nas je pričakal vrvež in dobra volja, v Satchmu in Wetrinskem tudi žvižgi navdušenja za nastopajoče, ki so enostavno morali odigrati svoj bis. »Še, še!« je bilo slišati in če včeraj ni bilo dovolj, bosta petek in sobota še bolj nabita z dogajanjem za željne zabave, dobre glasbe in plesa.

Petek, 29. junij ponuja na Mladininem odru  elektronski večer RH 202 v živo, ki je znan po trojem: odličnem programu slovenske elektronike, prenosu v živo na valove nacionalnega radia Val 202 in navalu ljubiteljev plesne elektronske glasbe. Zato obisk Satchma vsekakor priporočamo pravočasno, saj tudi letošnji nabor DJ-jev obeta vrsto pred vhodom. Nastopili bodo: prvoborec in eden najbolj vidnih predstavnikov slovenske elektronske scene Tomy DeClerque; voditelja oddaje RH 202 Tim Urbanya; iz sosednjega Gradca, kjer že redno vrti po tamkajšnjih klubih, se bo domov vrnil Marx.P; še severneje, v meki elektronske glasbe Berlinu, se je ustalil vsestranski znalec digitalne glasbene produkcije Jan Bitežnik; nepozaben plesni dogodek pa bo zaokrožil domačin Niash Poyma

(Mino)rite bo zazibal Roman Rauch, ki ni samo neverjetni glasbenik, temveč tudi briljantni DJ, ki združuje deep house z broken beatom, analognim zvokom in prefinjeno elektroniko, s podstavkom v Chicagu in Detroitu - globoko, grobo in resnično. Za ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj pa Wetrinsky na drugi strani mariborskega mestnega jedra napoveduje nov polnočni koncertni presežek. V noč nas bo z dobro glasbo popeljal Brdnik, Rakovec, Lasič trio, katerih etno-jazz zaznamuje sredozemska in južnoameriška senzibilnost. V Žičkem dvoru pa bo izbrano družbo zabaval stari znanec mariborskih nočnih lokalov Lexy Dee.

Za veliki finale Festivala Lent nam bodo v soboto, 30. junija mladinci v Satchmu po napornem devetdnevnem lentanju postregli s trojico dobro utečenih glasbenih posebnežev. Dj Woo-D je mojster sukanja vinilk in neustavljivo plesnih kompilacij. Sergio Lounge je za svoje odrske disko bravure klaviature zamenjal kar z veliko, pisano računalniško tipkovnico, ki jo je sam sprogramiral. V dokončno ekstazo balkanskih in latino ritmov, zamešanih v edinstven elektronski miks pa nas bo popeljal Tito DJ. Nekaj deset metrov proti Dravi bo na Minoritih z idealno mešanico jazza, soula, afrobeata, duba, cosmica, diska, boogija ter surovih house ritmov za nepozabno zadnjo festivalsko noč v letu 2018 poskrbel nemški glasbeni sladokusec Dusty.