Vrhunec Festivala na odru Minoriti obiskovalcem ponuja enega najbolj pričakovanih koncertov, ki obljublja nepozaben zaključek!

Po treh letih truda nam je končno uspelo! Na Festival Lent prihaja šestčlanski soul & funk stroj iz San Francisca na oder Minoriti ob 22. uri. Band z 10-letnimi izkušnjami skupnega koncertiranja po vsem svetu je nastal pod žgočim kalifornijskim soncem, kjer funk in soul še vedno cvetita v sodobnih oblikah. Ker sledijo načelu vedno novega izumljanja samega sebe, Monophonics svojo glasbo najraje opišejo kot zlitje soula in funka v moderen psihadelični soul. Njihov prepoznaven glasbeni stil dopolnjujejo izjemno živahni koncerti, ki so pravzaprav predstava zase. Soul vokali se lahkotno pomešajo z bobnarskimi vložki funka, psihadelično intervencijo kitare in mehkim božanjem basa čez celoten glasbeni repertoar banda (VIDEO).

Monophonics za svoje ustvarjanje pobirajo slavospeve okrog vsega sveta, trenutno pa so znova na koncertni turneji po Evropi. Če gre verjeti direktorju založbe Motown Alu Bellu, ki je postala sinonim najbolj popularne glasbe v zgodovini z ducati milijov prodanih plošč, je skupina

»najboljši soul band, kar sem jih kdaj slišal.«

Razigran, a uigran band se neskončno zabava po resnem sprehodu med vplivi Jamesa Browna, Janis Joplin, Ottisa Reddinga in drugih velikanov, ki so na ustvarjanju banda pustili svoj neizbrisen pečat. Za zaključek glasbene avanture Festivala se nam torej obeta ustvarjalen retro soul, funk in rock koncert, ki vas nikakor ne bo pustil ravnodušnih in bo vedno znova žgečkal vaše plesne čeveljce.

Skupino uvrščajo med prave potomce kalifornijske psihadelične scene, svoje plošče pa še vedno snemajo po starokopitnem analognem sistemu. »Ne gre toliko za to, da bi hoteli delati plošče, ki se slišijo starinsko, ampak plošče, ki se slišijo kul,« pravi pevec in klaviaturist Kelly Finningan. Ne on, ne ostalih pet članov vam ne bo zamerilo, če boste ob poslušanju albuma pomislili na kakšno neodkrito magijo prejšnjih desetletij. Kar odlikuje njihov stil je ravno moderna reinterpretacija te glasbe, kjer je slednja še vedno neskončna zabava vzeta smrtno resno in takšni so tudi njihovi nastopi. Skratka, njihovo predstavo boste zlahka uvrstili v eno najboljših koncertnih doživetij vašega življenja, ki za zaključek festivala obljublja nepozabno zabavo!