Nepogrešljiv intimen ambient srednjeveškega stolpa je postal sinonim za kvalitetno salonsko glasbo, katere edinstveno izkustvo odlikuje prav žanrska raznolikost tega festivalskega prizorišča.

Večer v Sodnem stolpu bomo odprli z Janezom Bončino Benčem, legendo in pionirjem slovenskega in bivšega jugoslovanskega jazz-rocka. V soboto, 23. junija, nikakor ne gre zamuditi kreativne energije mednarodne zasedbe Tamara Obrovac Transhistria Quartet, ki uteleša edinstveno kombinacijo istrskega narečja, sredozemskega glasbenega izročila ter vrhunskih jazzistov. Še isti večer jim bo ob polnoči sledila noč avtentične ameriške blues atmosfere, saj naravnost iz Memphisa prihaja Jeff Jensen Band, ki potrjuje moč izročila legendarnih kitarskih velikanov. Že naslednji dan nas bo magičen glas brazilske pevke Denise Dantas in njenega kvarteta popeljal na popotovanje po ljudski glasbi severnovzhodne Brazilije. Njene barvite nastope zaznamuje intimen, a družaben čar brazilske glasbe, pomešane s prvinami jazza.

Praznični ponedeljek je rezerviran za Buh, povsem svežo avtorsko zasedbo multiinštrumentalista Uroša Buha, v torek za enega od treh koncertov Jazz Podija z Markom Črnčcem, v četrtek, 28. junija, pa bo odmeval "alpski jazz" oziroma sodoben jazz v swing, bossanova, samba in afro ritmih izpod inštrumentov benda Matjazz. V petek bo ob 21. uri nastopil skriti namig prizorišča: Mojca, skupina kantavtorice in zmagovalke Kantfesta Mojce Prejac, ob 23. uri pa še italijanski Wooden Legs, ki se navdušujejo tudi nad irsko in keltsko glasbo.

Eden od vrhuncev festivala se bo v Sodnem stolpu odvil v sredo, 27. junija, ko bodo oder zavzeli izjemni Oto Pestner & Jazz Club Gajo Quartet. So smetana slovenskih glasbenih ustvarjalcev z več kot 20-letnimi izkušnjami, ki iskreno uživajo v svojih nastopih, to energijo pa znajo izvrstno prenesti tudi na občinstvo. Nikakor pa ne gre spregledati še žanrsko Prismojenih profesorjev bluesa, ki bodo na zadnjo soboto, 30. junija, že dokazano na odru pustili tako dušo kot srce.

Za ogled kncertov v Sodnem stolpu potrebujete 9-dnevno festivalsko vstopnico Lento (25 € / 15 € za študente, dijake) ali Dnevno Lento (15 €).
Število mest je omejeno, zato priporočamo, da na prizorišče pridete pravočasno!

Vstopnice lahko kupite v Narodnem domu, Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih servisih ali Poštah Slovenije ter v času festivala na 4 prodajnih mestih: ob Glavnem odru, pri Minoritih, v Vetrinjskem dvoru ter v dvorani Union.

Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si poglejte pregleden URNIK DOGODKOV.​​​​​​​