Pregovorni nedeljski umirjenosti Festival nikakor ne da dihati ter v zameno ponuja obilico odličnih dogodkov po celem mestu.

Vsak že načelno preizkušen lentar ve, da se tegobe po-koncertnega rajanja najlažje blaži v primarnem okolju festivala, ki nas obenem napolni z novo energijo kot tudi odganja sivino z neba. Moto 'zdrav duh v zdravem telesu' pri tem igra ključno vlogo, zato vam Športni Lent skozi ves festival ponuja obilico adrenalinskih podvigov na različnih lokacijah. Ker znajo biti nedelje za Lentarje še posebej naporne, saj je potrebno 'pokuriti' vikendaške koncertne pridobitve, bo ob Športnem Lentu danes za našo vitalnost poskrbela tudi Živa Koroška: Športa in Iger! od 17. ure naprej. Koroška cesta bo odvzela prednost mehanizirani pločevini ter cesto, pločnike in skrita dvorišča spremenila v igrišča, arene, poligone in še kaj. Podajte se za nogometno, košarkaško ali ragbi žogo, spoznajte čisto prave samuraje ter se pomerite v nošenju partnerja ali polaganju rok, medtem ko bodo dvorišča migala v zvokih in ritmu capoeire. Za tiste, ki radi razgibavate svoje možgane vas čaka šah, bridž ter ostale miselne igre, poskrbljeno pa je seveda tudi za najmlajše, ki bodo spoznavali igre svojih mam in očetov.

Ko napoči čas za pavzo vam učinkovite postanke med športnim dogajanjem na Koroški cesti in harmoničnim okoljem mestnega parka ponuja nova pridobitev Festivala pod skupnim imenom Pozor! Muzika na cesti. Ta oblikuje dnevni glasbeni program na Grajskem trgu ter Poštni in Gosposki ulici. Vsaka izmed teh lokacij dnevno gosti dva nastopa izvrstnih izvajalcev, program pa vam je dostopen na zgornjih povezavah. Zavetišče vam seveda ponuja tudi zeleni objem mestnega parka, kjer otroški direndaj od delavnic do učnih poti in koncertov usmerja ustvarjalen program Art kampa. Nasmehe na obraze mlajših in starejših poleg ustvarjalnega prinaša tudi glasbeni program, kjer bodo na odru Triglav odmevale melodije Erica Claptona, Jimija Hendrixa, The Beatles, Alice Cooperja in drugih v zasedbi Po strunah ob 17. uri. Ob 19. uri bo oder prevzel Konservatorij za glasbo in ples ter nas z Jazzom v parku pripravljal na živahen večer.

Z jazza bomo presedlali na dediščino ameriških kitarskih velikanov, ki k nam prihaja naravnosti iz Memphisa. Tisti, ki ste včeraj zamudili koncert energičnega bluesa neuničljive zasedbe Jeff Jensen Band, jih imate priložnost slišati še danes na Jurčkovem odru ob 20. uri. Dodobra ogrete nas v nepozabnem ambietu Sodnega stolpa čaka glasbeno popotovanje po ljudski glasbi severnovzhodne Brazilije s pomočjo magičnega glasu brazilske pevke Denise Dantasin njenega mednarodnegakvarteta.Njene barvite nastope zaznamuje intimen, a družaben čar brazilske glasbe pomešane s prvinami jazza, v kateri lahko odkrijemu tudi marsikatero balkansko značilnost.

Večerov oder medtem nadaljuje svoje rockovsko poslanstvo ter danes pripravlja pravcato punk-rock poslastico. Zaradi bolezni bo skupino Raggalution zamenjal mariborski band Blutwurst, ki napoveduje premierni festivalski koncert legendarne britanske ska skupineBad Manners ob 21. uri! Njihov način igranja in ustvarjanja glasbe je dal rojstvo tudi novi zvrsti ska glasbe, imenovane ska'N'B, nekakšna mešanica ska in ritem ter blues glasbe.Skupina je zaslovela tudi zaradi frontmana Busterja Bloodvessla, ki je zaradi svojih nastopov, prepoznavne pojave in raznih predrznih ekscesov na (televizijskih) nastopih dodatno pripomogel k večanju slovesa skupine, obenem pa je strasten zagovornik debelosti na račun dobre hrane in pijače. Skratka, vzdušje in koncert, ki ga ne gre zamuditi!

Zamuditi ne gre niti kasnejšega dogajanja na Mladininem odru, ko taktirko rockerskega večera na plesiščlu umirjajo elegantni vokali MRFY ter Zale Kralj & Gašperja Šantla. Bluesovsko razpoloženo nedeljo vam ponuja tudi Wentrinsky, kjer nastopajo neuničljivi No Name Blues Band, ki bodo dodobra prečesali svetovno rock'n'roll sceno.