Ven, na ulice, dvorišča in trge, da jim nadenemo festivalsko podobo!

No, tudi na kakšno skrivnostno dvorišče in poseben trg ne bomo pozabili, tistih oaz miru sredi mestnega vrveža, mimo katerih se dnevno sprehajate, a le redko zavijete vanje.

Dolgi, sončni dnevi in tople poletne noči, razposajen otroški smeh, večerni sprehodi ter ples na promenadi vabijo Gospe in Gospode na Gosposko! Vrvež na Živem dvorišču, glasba, ki odmeva iz vseh kotičkov živahnega mesta, nova prijateljstva, ki se stkejo čisto spontano, dobra družba ali z drugo besedo, tukaj je Živo mesto, tukaj je Festival Lent.

Živo mesto je iskalo in kopalo za mestnimi »cukrčki« - in jih našlo! Vse od ognjevitih Vijolic (dame, ki so orale ledino ženskega nogometa in med drugim igrale na Marakani pred 100.000 navijači) do mestnih skrivnosti, ki jih boste odkrivali skupaj z Rajzefibrom. Radovedneže bodo popeljali po živahnih poletnih ulicah, v zavetje skritih kotičkov in njihovih čarobnih zgodb, dvignili vas bodo med oblake, nad zaprašene strehe stavb, kjer boste iz Ptičje perspektive opazovali mesto ali pa vas z zavezanimi očmi napotili po ulicah, da pod konicami prstov občutite mestno arhitekturo. Kreativci boste lahko jedkali, odtiskovali, razstavljali in na koncu svoja dela predstavili v urbani galeriji. In ker smo mesto ljudje, bomo na Rotovškem trgu praznovali pet let delovanja Samoorganiziranih četrtnih in krajevnih skupnosti, njihovih prizadevanj za vaš in naš Maribor. Pogovori, razstave, piknik in še kaj, vse to so pripravili za vas!

Športniki pa se boste medtem po Koroški cesti podili za nogometno, košarkarsko ali kakšno drugo žogo, vmes odigrali partijo šaha in zaplesali Capoero. Cesta, pločniki in skrita dvorišča se bodo namreč spremenili v arene, poligone in igrišča.

Še kakšno presenečenje je Živo mesto pripravilo za vas, zato oči »na peclje« in pogumno v mesto, da tudi sami odkrijete kakšen mestni »cukrček«.

Ogled dogodkov programa Živo mesto je za obiskovalce brezplačen. 
Preberite vse podrobnosti o PROGRAMU FESTIVALA LENT 2018 in si oglejte pregleden URNIK DOGODKOV.